До нормалног метаболизма уз Тонус хлеб

Како да успоставите нормалан метаболизам уз помоћ “Тонус хлеба”?

Сада је могуће да сваког дана једете здрав , укусан, и храњив пекарски производ, а да при томе не добијате на тежини и не кварите фигуру, већ обрнуто: да имате нормалан метаболизам и здраву крв, да смањите холестерол и побољшате функцију кардиоваскуларног система и црева, да стабилизујете ниво шећера у крви код дијабетеса, повећате свој имунитет, тело очистите од токсина, очистите своју кожу, смањите садржај целулита у подкожном масном ткиву.

У чему је тајна „Тонус хлеба“?

Тонус производи су направљени од целих проклијалих зрна житарица . За време клијања житарице мењају своју структуру, сличан процес дешава се када се пиле излеже из јајета: пиле се формира из жуманца и троши беланце, а у процесу клијања клица расте, увећава свој протеински састав, биљна влакна, минерале, витамине, ензиме, а троши скроб и глутен.

Непроклијале житарице имају много мању биолошку вредност од проклијалих житарица.

У масовној производњи пшенице, у савременим условима, хемијским средствима се третира земља, семе, усеви на њиви, и готово жито у силосима. Када се таква пшеница потопи у воду потребно је десет до петнаест сати прања да би од контаминиране и мутне воде дошли до бистре воде без хемијских остатака.

Пшеница која није добро очишћена и опрана није погодна за производњу црног и интегралнмог брашна.

Ипак се од такве пшенице производи се брашно за тржиште зато што се житарице у млиновима само механички чисте пре производње брашна ,а никада се не перу. Од брашна праве се ткз. “специјални” хлебови.

При производњи брашна Т-500, Т-400 уклањају се клице, алеуронски и висеслојни спољашњи омотачи тј мекиње које служе за исхрану стоке, па код таквог брашна имамо смањење вредности храњивих влакана, аминокиселина, витамина и минерала, али су и хемијске нечистоће уклоњене. Због тога, најчешће у земљама Западне Европе и Америке, већ и у млиновима, се брашну додају комплексне смеше витамина, минерала и гвожђа, али организам не може квалитетно да усвоји додатке као када их добија у природном облику из целих проклијалих зрна житарица која се континуирано перу најмање петнаест сати као што је случај са “ТОНУС” хлебом.

Садржај храњивих материја у 100гр производа Хлеб “Тонус” Хлеб произведен од

интегралног брашна

Хлеб произведен од белог брашна
Протеини г 8.2 7.6 7.4
Аминокиселине

Лизин мг

Метионин мг

Трипофан мг

320

183

123

229

138

97

155

107

72

Масти г 1.4 1.2 1.1
Угљени хидрати г 43 44.1 51.3
Витамини г

Б1 мг

Б2 мг

ПП мг

Е мг

0.4

0.24

3.3

27

0.28

0.15

1.6

3.3

0.16

0.09

0.07

1.4

Минералне материје

Калцијум мг

Магнезијум мг

Фосфор мг

Гвожђе мг

34

141

350

3.9

23

86.9

97

2.2

17

19.20

83

1.7

Енергетска вредност

цал

187 212 264

Повезани чланци

03/07/2020
Imunitet i ishrana
Od izbalansirane ishrane do dobrog imuniteta Da bismo izgradili dobar imunitet, ključna su tri faktora: optimizam, pravilna izbalansirana ishrana i redovna fizička aktivnost. Da li će neko oboleti od infektivnih...
19/03/2020
Prebiotska vlakna – zdravlje za 21. vek
Unos dovoljne količine biljnih vlakana . Prebiotici su korisne bakterije od čijeg sastava I količine u velikoj meri zavisi naš imunitete. Da bi te korisne bakterije postojale u dovoljnoj količini...
17/03/2020
Uloga C vitamina u jačanju imuniteta
Postovani potrošači, Poslednjih dana smo se suočili sa Coronavirusom, za koji ne postoji specifična terapija. Na koji način će se manifestovati simptomi i kako će teći lečenje i oporavak zaraženih,...