Како да успоставите нормалан метаболизам уз помоћ “Тонус хлеба”?
Сада је могуће да сваког дана једете здрав , укусан, и храњив пекарски производ, а да при томе не добијате на тежини и не кварите фигуру, већ обрнуто: да имате нормалан метаболизам и здраву крв, да смањите холестерол и побољшате функцију кардиоваскуларног система и црева, да стабилизујете ниво шећера у крви код дијабетеса, повећате свој имунитет, тело очистите од токсина, очистите своју кожу, смањите садржај целулита у подкожном масном ткиву.
У чему је тајна „Тонус хлеба“?
Тонус производи су направљени од целих проклијалих зрна житарица . За време клијања житарице мењају своју структуру, сличан процес дешава се када се пиле излеже из јајета: пиле се формира из жуманца и троши беланце, а у процесу клијања клица расте, увећава свој протеински састав, биљна влакна, минерале, витамине, ензиме, а троши скроб и глутен.
Непроклијале житарице имају много мању биолошку вредност од проклијалих житарица.
У масовној производњи пшенице, у савременим условима, хемијским средствима се третира земља, семе, усеви на њиви, и готово жито у силосима. Када се таква пшеница потопи у воду потребно је десет до петнаест сати прања да би од контаминиране и мутне воде дошли до бистре воде без хемијских остатака.
Пшеница која није добро очишћена и опрана није погодна за производњу црног и интегралнмог брашна.
Ипак се од такве пшенице производи се брашно за тржиште зато што се житарице у млиновима само механички чисте пре производње брашна ,а никада се не перу. Од брашна праве се ткз. “специјални” хлебови.
При производњи брашна Т-500, Т-400 уклањају се клице, алеуронски и висеслојни спољашњи омотачи тј мекиње које служе за исхрану стоке, па код таквог брашна имамо смањење вредности храњивих влакана, аминокиселина, витамина и минерала, али су и хемијске нечистоће уклоњене. Због тога, најчешће у земљама Западне Европе и Америке, већ и у млиновима, се брашну додају комплексне смеше витамина, минерала и гвожђа, али организам не може квалитетно да усвоји додатке као када их добија у природном облику из целих проклијалих зрна житарица која се континуирано перу најмање петнаест сати као што је случај са “ТОНУС” хлебом.
Садржај храњивих материја у 100гр производа | Хлеб “Тонус” | Хлеб произведен од
интегралног брашна |
Хлеб произведен од белог брашна |
Протеини г | 8.2 | 7.6 | 7.4 |
Аминокиселине
Лизин мг Метионин мг Трипофан мг |
320
183 123 |
229
138 97 |
155
107 72 |
Масти г | 1.4 | 1.2 | 1.1 |
Угљени хидрати г | 43 | 44.1 | 51.3 |
Витамини г
Б1 мг Б2 мг ПП мг Е мг |
0.4
0.24 3.3 27 |
0.28
0.15 1.6 3.3 |
0.16
0.09 0.07 1.4 |
Минералне материје
Калцијум мг Магнезијум мг Фосфор мг Гвожђе мг |
34
141 350 3.9 |
23
86.9 97 2.2 |
17
19.20 83 1.7 |
Енергетска вредност
цал |
187 | 212 | 264 |